EN

Veľkí optimisti

Rebecca Makkai


Ako nájsť dobro uprostred katastrofy? Finalista Pulitzerovej ceny!
Omamný príbeh o priateľstve a zmierení navzdory tragickým stratám, odohrávajúci sa v Chicagu 80. rokov a v súčasnom Paríži.Dva prelínajúce sa príbehy nás prevedú cez ťaživé osemdesiate roky v Chicagu, poznačené epidémiou aidsu, až do chaosu súčasného sveta, keď sledujeme, ako sa obaja protagonisti Yale i Fiona usilujú nájsť dobro uprostred katastrofy.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 440
EAN 9788056642405
Dátum vydania 1.11.2024
Vek od 18
Formát 160x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Omamný príbeh o priateľstve a zmierení navzdory tragickým stratám, odohrávajúci sa v Chicagu 80. rokov a v súčasnom Paríži.

Je rok 1985 a Yale Tishman, riaditeľ rozvoja umeleckej galérie v Chicagu, sa práve chystá urobiť úžasný skok v svojej kariére – priniesť galérii ako dar výnimočnú zbierku malieb z dvadsiatych rokov 20. storočia. No hoci jeho kariéra rozvitá, v spoločnosti vládne atmosféra úzkosti a strachu zo šíriacej sa epidémie aidsu. Jeho priatelia umierajú jeden po druhom a po pohrebe Yaleovho kamaráta Nica sa vírus dokonca dostane i do jeho bezprostrednej blízkosti. Čoskoro jedinou spriaznenou dušou, ktorá mu ostane, je Fiona, Nicova malá sestra.

O tridsať rokov neskôr sa Fiona snaží nájsť v Paríži svoju dcéru, ktorá prepadla náboženskému kultu, preťala s rodičmi všetky kontakty a zmizla bez stopy. Fiona býva u svojho starého priateľa, fotografa, ktorý zdokumentoval chicagsku krízu, a konečne si uvedomí, aký devastačný vplyv mala epidémia aidsu na jej život a na vzťah s jej dcérou.

Dva prelínajúce sa príbehy nás prevedú cez ťaživé osemdesiate roky až do chaosu súčasného sveta, keď sledujeme, ako sa obaja protagonisti Yale i Fiona usilujú nájsť dobro uprostred katastrofy.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM