EN

Zaklínač. História fenoménu

Adam Flamma


Prvý a jediný životopis Zaklínača Ako sa z nájomného zabijaka príšer stala ikona žánru fantasy?!
Adam Flamma opisuje pôvod fenoménu Zaklínač a odhaľuje zákulisie vzniku poviedok, románov, komiksov, hier, filmov a televíznych seriálov. Rozoberá popularitu Bieleho vlka a vysvetľuje, prečo Andrzej Sapkowski neurobil chybu, keď ho priviedol k životu. Kniha plná zaujímavostí, fotografií a neznámych faktov obsahuje rozhovory s tvorcami rôznych adaptácií aj so samotným Andrzejom Sapkowským. Toto je prvý a jediný životopis Zaklínača. Životopis, ktorý si plne zaslúžil a na ktorý všetci čakali.

Informácie

Jazyk slovenčina
Séria Zaklínač
Prekladateľ Karol Chmel
Počet strán 504
EAN 9788056642061
Dátum vydania 20.9.2024
Vek od 18
Formát 145x225 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Od zrodu zaklínača Geralta z Rivie, nájomného zabijaka príšer, uplynulo už vyše tridsať rokov. Za ten čas sa z neho stala celosvetová ikona žánru fantasy a najlepší poľský exportný artikel.

Adam Flamma opisuje pôvod fenoménu Zaklínač a odhaľuje zákulisie vzniku poviedok, románov, komiksov, hier, filmov a televíznych seriálov. Rozoberá popularitu Bieleho vlka a vysvetľuje, prečo Andrzej Sapkowski neurobil chybu, keď ho priviedol k životu.

Kniha plná zaujímavostí, fotodokumentácie a neznámych faktov obsahuje mnoho rozhovorov s tvorcami rôznych adaptácií a dokonca aj so samotným Andrzejom Sapkowským. Vďaka týmto ľuďom počuli o Geraltovi z Rivie všetci milovníci populárnej kultúry v každej zemepisnej šírke.

Toto je prvý a jediný životopis Zaklínača. Životopis, ktorý si plne zaslúžil a na ktorý všetci čakali.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Zaklínač"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Adam Flamma

Adam Flamma

Akademický lektor, herní expert a spoluzakladatel GameUP Game Research and Development Association, dlouholetý koordinátor projektů popularizujících znalosti o videohrách. Dlouhodobě vystupuje na kongresech a veřejných přednáškách, kde seznamuje posluchače s různými aspekty elektronické zábavy, a školí budoucí herní vývojáře. Ve volném čase se věnuje dobré fantasy nebo televizním seriálům a je věrným fanouškem finského fotbalu.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM