EN

22 dĺžok

Caroline Wahl


Drsný a zároveň nežný príbeh o veciach, ktoré ničia rodinný život. A o tom, ako nájsť šťastie medzi zodpovednosťou a slobodou.
Tildine dni sú presne načasované: škola, práca, starostlivosť o mladšiu sestru Idu.. Bývajú v malom meste, ktoré Tilda neznáša. Jej kamaráti dávno odišli, len Tilda ostala. Niekto totiž musí ostať s Idou. Otcov, ktorí by stáli za zmienku, niet, matka je alkoholička. Jedného dňa však Tilde ponúknu doktorandské miesto na univerzite v Berlíne. Navyše sa objaví Viktor, ktorý – presne ako ona – vždy odpláva v bazéne dvadsaťdva dĺžok. No potom sa veci domai vymknú spod kontroly.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Dana Petrigáčová
Počet strán 192
EAN 9788056641491
Dátum vydania 30.8.2024
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Drsný a zároveň nežný príbeh o veciach, ktoré ničia rodinný život. A o tom, ako nájsť šťastie medzi zodpovednosťou a slobodou.

Tildine dni sú presne načasované: škola, práca v supermarkete, starostlivosť o mladšiu sestru Idu, a keď je horšie, aj o mamu. Všetky bývajú v najsmutnejšom dome na Veselej ulici v malom meste, ktoré Tilda neznáša. Jej kamaráti dávno odišli, bývajú v Amsterdame či Berlíne, len Tilda ostala. Niekto totiž musí ostať s Idou, zarábať a byť zodpovedný. Otcov, ktorí by stáli za zmienku, niet, matka je alkoholička. Jedného dňa sa však veci dajú do pohybu: Tilde ponúknu doktorandské miesto na univerzite v Berlíne, a zablysne sa pred ňou budúcnosť s prísľubom slobody. Navyše sa objaví Viktor, ktorý – presne ako ona – vždy odpláva v bazéne dvadsaťdva dĺžok. No keď už Tilda takmer uverí, že všetko sa na dobré obráti, doma sa veci vymknú spod kontroly.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM