EN

Anna v krvi odetá

Kendare Blake


Obyčajný príbeh chlapca, ktorý stretne dievča, a dievčaťa, ktoré zabíja ľudí...
Cas zdedil zvláštne životné poslanie: zabíjať mŕtvych. Vyzbrojený otcovou tajomnou a smrtiacou dýkou cestuje spolu s matkou čarodejnicou a kocúrom, ktorý vie vycítiť duchov, po krajine a hľadá mŕtvych vrahov. Keď prídu do nového mesta, Cas očakáva bežnú rutinu: vystopovať, chytiť, zabiť. Namiesto toho nájde prekliate nahnevané dievča v krvavých šatách. Anna od svojej smrti zabila každého, kto sa opovážil vstúpiť do opusteného viktoriánskeho domu. Z neznámeho dôvodu však Casov život ušetrí…

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Zuzana Smolinská
Počet strán 440
EAN 9788056640586
Dátum vydania 25.10.2024
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo COOBOO
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Cas Lowood zdedil zvláštne životné poslanie: zabíjať mŕtvych. Robil to pred ním aj jeho otec, až kým ho brutálne nezavraždil duch, ktorého mal zabiť. Vyzbrojený otcovou tajomnou a smrtiacou dýkou cestuje po krajine spolu s matkou čarodejnicou a kocúrom, ktorý vie vycítiť duchov. Sledujú stopy miestnych legiend a tradícií a snažia sa držať krok s mŕtvymi vrahmi. Nudné starosti ako budúcnosť a priateľov si držia od tela.

Keď prídu do nového mesta, aby našli ducha, ktorého miestni volajú Anna v krvi odetá, Cas očakáva bežnú rutinu: vystopovať, chytiť, zabiť. Namiesto toho však nájde prekliate nahnevané dievča – ducha, s akým sa ešte nikdy nestretol. Šaty, ktoré mala Anna oblečené v deň svojej brutálnej vraždy v roku 1958, boli kedysi biele, teraz sú však na nich červené škvrny a kvapká z nich krv. Od svojej smrti zabila každého, kto sa opovážil vstúpiť do opusteného viktoriánskeho domu, ktorý kedysi nazývala domovom.

Z neznámeho dôvodu však Casov život ušetrí…

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Kendare Blake

Kendare Blake

Kendare Blake vydala několik románů a řadu povídek. Její YA horory Anna Dressed in Blood a Girl of Nightmares se umístily v Kirkus Reviews Top Ten. Román Anna Dressed in Blood byl také finalistou Cybils Awards. Její knížky byly přeloženy do více než osmnácti jazyků, umístily se na čelních místech různých žebříčků a získaly řadu regionálních a knihovnických ocenění. Kendare se narodila v Jižní Koreji, ale vyrostla u adoptivních rodičů ve Spojených státech. Vystudovala tvůrčí psaní na Middlesex University v severním Londýně. Žije a píše v Kentu ve státě Washington.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM