EN

Huslistka

Harriet Constable


Úžasný román o hudbe, opojení a zrade, inšpirovaný skutočným príbehom Vivaldiho žiačky a najväčšej múzy
Román inšpirovaný skutočným príbehom Anny Márie della Pietá, benátskej siroty a husľového zázračného dieťaťa. Život poznala iba v Piete, sirotinci pre deti prostitútok. Napriek prísnym pravidlámi ich školili v speve a hudbe. Najtalentovanejšie mali šancu uniknúť osudu ostatných – vynútenému manželstvu. Anna Mária si predsavzala stať sa najlepšou huslistkou. Jej učiteľ Antonio Vivaldi rozpozná jej talent, učí ju všetko, čo vie sám, ale nie je to zadarmo...

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Otakar Kořínek
Počet strán 360
EAN 9788056642153
Dátum vydania 11.10.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Úžasný román o hudbe, opojení a o zrade, inšpirovaný skutočným príbehom Anny Márie della Pietá, benátskej siroty a husľového zázračného dieťaťa. Študovala u Antonia Vivaldiho a napokon sa stala hviezdnou hudobníčkou a jeho najväčšou múzou.

Anne Márii bolo predurčené utopiť sa v niektorom z benátskych kanálov. Namiesto toho sa stala najvýznamnejšou huslistkou 18. storočia. Život poznala iba v Piete, sirotinci pre deti prostitútok. Dievčatá v Piete však mali v istom zmysle šťastie – väčšina takýchto detí skončila utopená v mestských kanáloch. Napriek prísnym pravidlám v sirotinci ich od útleho veku školili v speve a hudbe. Najtalentovanejšie z nich mali šancu uniknúť osudu ostatných – vynútenému manželstvu s hocikým, kto si ich vyvolil. Anna Mária si predsavzala stať sa najlepšou huslistkou – je však rok 1704 a ona je dievča. Pri napĺňaní svojich ambícií obetuje to, čo jej je najdrahšie – priateľstvo. Jej učiteľ Antonio Vivaldi rozpozná jej jedinečný talent, učí ju všetko, čo vie sám, ale nie je to zadarmo.

Román Huslistka je príbeh benátskych sirôt, ktoré prekonali biedu a zneužívanie v záujme hudby a prispeli k niektorým najdôležitejším skladbám klasickej hudby.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM