EN

Émilienne


Vie, že jej krása nie je večná... Dokáže slávna parížska kurtizána prežiť aj bez podpory bohatých milencov?
V období pred prvou svetovou vojnou bola Émilienne najkrajšou a najžiadanejšou ženou v Paríži. Ako malé dievča vyrastala v chudobnej štvrti na Montmartri, no vďaka svojej kráse a snahe sa dokázala dostať až na pódiá najslávnejších parížskych divadiel. Krása, mladosť aj šťastie sú však prchavé. Slávna kurtizána a milenka princov a cisárov začína mať strach, že jej kariéra sa čoskoro skončí. A stále viac si uvedomuje, že musí nájsť spôsob, ako prežiť nezávisle od krásy či podpory bohatých milencov.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Nikoleta Frantová
Počet strán 312
EAN 9788056642535
Dátum vydania 25.10.2024
Vek od 18
Formát 145x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Príbeh najkrajšej ženy Paríža

a hviezdy Folies Bergere

V období pred prvou svetovou vojnou, počas belle époque, bola Émilienne d’Alençonová najkrajšou a najžiadanejšou ženou v Paríži. Ako malé dievča vyrastala v chudobnej štvrti na Montmartri, no vďaka svojej kráse a snahe sa dokázala dostať až na pódiá najslávnejších parížskych divadiel. Veľkej hviezde Folies Bergere ležal pri nohách svet.

Krása, mladosť aj šťastie sú však prchavé. Slávna kurtizána a milenka princov a cisárov začína mať strach, že jej kariéra sa čoskoro skončí. Zatiaľ čo jej hviezda vyhasína, Émilienne sleduje, ako úspech jej mladej priateľky Coco Chanel stúpa. A stále viac si uvedomuje, že musí nájsť spôsob, ako prežiť nezávisle od krásy či podpory bohatých milencov.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Príbehy mimoriadnych žien"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM