EN

Vážení zákazníci, z dôvodu inventúry je sklad ZATVORENÝ. Vaše objednávky budú expedované od 15.07.2024. Využite skvelú zľavu počas inventúry!

Naše matka

Karin Smirnoff


Společenství neodpouští. Pokračování švédské literární senzace Můj bratr.
Jana a její bratr zdědí po matčině smrti dům ve vesnici Kukkojärvi. Brzy si uvědomí, že život je tu úplně jiný a prorostlý přísnými náboženskými pravidly. Kdo se jim nepodřídí, toho komunita vyvrhne. Bratra vesnické společenství s početnými rodinami až hypnoticky přitahuje – a učaruje mu i všudypřítomná mužská nadřazenost. Jana se snaží vzdorovat a zároveň ukončit svůj destruktivní vztah. Když se však spřátelí se svou stejně starou sestřenicí, její manžel, pastor, to nese velice nelibě… Schyluje se k bouři.

Informácie

Číslo dielu 2
Jazyk čeština
Séria Jana Kippo
Prekladateľ Lucie Olešová
Počet strán 360
EAN 9788076626966
Dátum vydania 26.8.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo KNIHA ZLÍN
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

Jana a její bratr zdědí po matčině smrti dům ve vesnici Kukkojärvi. Brzy si uvědomí, že život zde je úplně jiný a prorostlý přísnými náboženskými pravidly. Kdo se jim nepodřídí, toho komunita vyvrhne. Bratra vesnické společenství s početnými rodinami až hypnoticky přitahuje – a učaruje mu i všudypřítomná mužská nadřazenost. Jana se snaží vzdorovat a zároveň ukončit svůj destruktivní vztah. Když se však spřátelí se svou stejně starou sestřenicí, její manžel, pastor, to nese velice nelibě… Schyluje se k bouři.

Karin Smirnoff je švédská spisovatelka, původně pracovala jako novinářka, ale pak se rozhodla změnit obor a koupila dřevařskou firmu v severním Švédsku. Později vystudovala literární akademii při univerzitě v Lundu a právě v té době začala psát trilogii s hlavní hrdinkou Janou Kippovou, jejíž děj se odehrává ve vesnici nedaleko autorčina rodiště v Umea.

Tato trilogie je ceněna jak čtenáři, tak kritiky pro svou literární kvalitu. Rodinné drama vypráví o skrytých traumatech, boji se závislostmi a touze někam patřit. Na osudech Kippových líčených se syrovou něhou a jedinečným jazykem autorka odhaluje kruté lidské pohnutky v celé jejich bolestné obnaženosti. Boří přitom nejen pravidla gramatiky.

Karin Smirnoff se rovněž stala autorkou pro pokračování bestsellerové série Milénium.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Jana Kippo"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Karin Smirnoff

Karin Smirnoff

Karin Smirnoff je švédska autorka. Roky pracovala ako novinárka, do doby, kým sa stala majiteľkou drevárskej firmy. K písaniu ju to však naďalej ťahalo, a tak napísala svoj debutový román Môj brat - prvú časť trilógie. Román si vyslúžil nomináciu na prestížnu Augustovu cenu. Karin Smirnoff je aj autorkou pokračovania svetoznámej trilógie Millennium od Stiega Larssona.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM