EN

Vážení zákazníci, z dôvodu inventúry je sklad ZATVORENÝ. Vaše objednávky budú expedované od 15.07.2024. Využite skvelú zľavu počas inventúry!

Atómy boha

Gejza Vámoš


Významný román slovenského modernizmu, spájajúci v sebe prvky naturalizmu a expresionizmu.
Ústrednou postavourománu Atómy boha je lekár Karol Zurian, ktorý pracuje v pražskej nemocnici, kde sa pokúša vynájsť liek na pohlavnú chorobu. Zurian čelí neprajnosti kolegov, vlastným kariérnym ambíciám, ale aj komplikovanej láske partnerky, ktorú nazýva Medúza.Vámošov román vychádza z jeho lekárskych skúseností, ale aj z jeho filozofickej koncepcie, tzv. princípu krutosti: Zuriana sa totiž snaží naprávať krivdy spôsobené nemilosrdným Bohom, ktorý na ľudstvo zoslal rôzne choroby a kochá sa v ich utrpení.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 400
EAN 9788056640739
Dátum vydania 26.7.2024
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Edícia edícia .sk
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Román Atómy Boha od Gejzu Vámoša bol po prvý raz publikovaný v dvoch zväzkoch v roku 1928. Keďže medzi kritikou i verejnosťou vyvolal silný ohlas, v nasledujúcich rokoch sa dočkal niekoľkých reedícií

a dodnes sa teší čitateľskému záujmu.

Jeho ústrednou postavou je lekár Karol Zurian, ktorý pracuje v pražskej nemocnici, kde sa pokúša vynájsť liek na pohlavnú chorobu. Zurian čelí neprajnosti zo strany kolegov lekárov, vlastným kariérnym ambíciám, ale aj komplikovanej láske neúprosnej partnerky, ktorú nazýva Medúza.

Vámošov román vychádza z jeho vlastných lekárskych skúseností,

ale aj z jeho filozofickej koncepcie, takzvaného princípu krutosti: postava Zuriana sa totiž z pozície lekára snaží naprávať krivdy spôsobené nemilosrdným Bohom, ktorý na ľudstvo zoslal najrôznejšie choroby a kochá sa v ich utrpení.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM