EN

Sníva sa androidom o elektrických ovečkách?

Blade Runner

Philip K. Dick


Románová predloha filmového hitu Blade Runner
Svetová vojna zabila milióny ľudí, premenila Zem na nehostinné miesto a vyhnala preživších na iné planéty. Nové svety pomáhajú osídľovať androidi na nerozoznanie od skutočných mužov a žien. Vláda sa však obáva, že by mohli spôsobiť spúšť, a tak ich na Zemi zakáže. Niektorým sa však podarí utiecť z otroctva a ilegálne sa vrátia na Zem. Nájomného lovca Ricka Deckarda poveria úlohou zbehov nájsť a eliminovať. Je však spravodlivé zabíjať humanoidov len preto, že nie sú ľudia?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Do Androids Dream of Electric Sheeps?
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Jozef Klinga
Počet strán 232
EAN 9788056641521
Dátum vydania 13.9.2024
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Kultový román, ktorý bol predlohou pre filmovú klasiku Blade Runner a Blade Runner 2049.

Svetová vojna zabila milióny ľudí, vyhubila celé druhy, premenila Zem na nehostinné miesto a vyhnala preživších na iné planéty. Nové svety pomáhajú ľuďom osídľovať androidi, ktorí sú na nerozoznanie od skutočných mužov a žien. Vláda sa však obáva, že by mohli spôsobiť spúšť, a tak ich na Zemi zakáže. Niektorým sa však podarí utiecť z otroctva a ilegálne sa vrátia na Zem. Nájomného lovca Ricka Deckarda poveria úlohou zbehov nájsť a eliminovať. Je však spravodlivé zabíjať humanoidov len preto, že nie sú ľudia? A kde je hranica medzi umelým a prirodzeným životom?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip K. Dick bol americký sci-fi autor. Napísal viac ako 40 románov a vyše 100 poviedok pre sci-fi magazíny. Narodil sa a vyrastal v Chicagu a debutoval už ako dvadsaťtriročný. Za svoj román Muž z vysokého zámku získal prestížnu cenu Hugo Award. Mnohé jeho romány boli aj sfilmované, medzi najznámejšie patria Blade runner, Total Recall či Minority Report.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM